Δημοσκόπηση WSJ: Οι Αμερικανοί «κόβουν» την υποψηφιότητα Μπάιντεν λόγω ηλικίας

Δημοσκόπηση WSJ: Οι Αμερικανοί «κόβουν» την υποψηφιότητα Μπάιντεν λόγω ηλικίας

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν ότι ο – 80χρονος πια – Τζο Μπάιντεν δεν θα έπρεπε να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι Αμερικανοί θεωρούν ότι ο – 80χρονος πια – Τζο Μπάιντεν δεν θα έπρεπε να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης που δημοσιεύει στον ιστοχώρο της η Wall Street Journal, το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, μόνο το 36% θεωρεί ότι ο νυν πρόεδρος είναι πια νοητικά σε θέση να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά του.    

Αν και όχι ιδιαίτερα νεότερος σε ηλικία, ο – 77χρονος πια – πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, συγκεντρώνει καλύτερα ποσοστά σε σύγκριση με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 47% των ερωτηθέντων παρουσιάζεται να αντιμετωπίζει τον Τραμπ ως πολύ γηραιό για να διεκδικήσει την προεδρία ενώ αντιθέτως το αντίστοιχο ποσοστό για τον Μπάιντεν αγγίζει το 75%.   

Με πληροφορίες από the Wall Street Journal

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT