Ισραήλ: O Mπάιντεν πρότεινε τον Τζακ Λιού για τη θέση του πρεσβευτή

Ισραήλ: O Mπάιντεν πρότεινε τον Τζακ Λιού για τη θέση του πρεσβευτή

Ο Λιού καλείται να αναλάβει τα καθήκοντα του σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις διμερείς σχέσεις της Ιερουσαλήμ με την Ουάσιγκτον

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρότεινε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού για την θέση του πρεσβευτή της χώρας στο Ισραήλ.

Εκτός από υπουργός Οικονομικών, ο Λιού υπηρέτησε υπό τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα διαχείρισης και πόρων.

Ο Λιού θα αναλάβει τα καθήκοντα του σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις διμερείς σχέσεις, καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επιδιώκει να προωθήσει περαιτέρω την δικαστική μεταρρύθμιση, παρά τις αντιθέσεις της Ουάσινγκτον. 

Εάν επιβεβαιωθεί ο διορισμός του από την Γερουσία, ο Αμερικανός πολιτικός θα έχει επίσης το δύσκολο έργο να περιορίσει τον εποικισμό της Δυτικής Οχθης μετά από μια χρονιά, η οποία σημαδεύτηκε από συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται για μια συμφωνίας εξομάλυνσης μεταξύ του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας. Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ο πρώην πρεσβευτής Τομ Νάιντς, έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει την Ιερουσαλήμ ότι οι αμφιλεγόμενες πολιτικές για τους Παλαιστίνιους και η δικαστική μεταρρύθμιση καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την παραπάνω προοπτική. 

Mε πληροφορίες από Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT