Γιοχάνις: H Ρωσία χτυπά πολύ κοντά στα ρουμανικά σύνορα

Γιοχάνις: H Ρωσία χτυπά πολύ κοντά στα ρουμανικά σύνορα

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία την Τρίτη, δήλωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία την Τρίτη, δήλωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις, ενώ συνεχίζονταν οι επιθέσεις στο ουκρανικό λιμάνι Ισμαήλ.

Η δήλωση του Γιοχάνις έρχεται μόλις μία ημέρα αφότου το Κίεβο ανακοίνωσε ότι ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κινήθηκαν πάνω από το ρουμανικό έδαφος, ισχυρισμό που το Βουκουρέστι διέψευσε άμεσα.

«Είχαμε επιθέσεις μόλις σήμερα, με ενημέρωσε ο υπουργός Αμυνας, σε απόσταση 800 μέτρων από τα σύνορά μας. Δηλαδή πολύ, πολύ κοντά», δήλωσε ο Γιοχάνις μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

«Μπορώ να σας πω ότι κανένα κομμάτι, κανένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και κανένα μέρος συσκευής δεν προσγειώθηκε στη Ρουμανία», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον ρουμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Digi TV.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, ο Ρουμάνος υπουργός Αμυνας, Ανχελ Τίλβαρ, ανέφερε ότι τμήματα ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπεσαν στο έδαφός της.

Επιδρομές μεγάλου βεληνεκούς

Η Μόσχα έχει προβεί σε αεροπορικές επιδρομές μεγάλου βεληνεκούς κατά στόχων στην Ουκρανία μετά την έναρξη της εισβολής της πέρυσι.

Η Μόσχα εγκατέλειψε τον Ιούλιο συμφωνία που ήρε τον de facto ρωσικό αποκλεισμό των λιμανιών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Εκτοτε έχει επανειλημμένα πραγματοποιήσει επιδρομές κατά στόχων σε ουκρανικά λιμάνια. Το Κίεβο ισχυρίζεται πως ύποπτοι ρωσικοί πύραυλοι πετούν πάνω από γειτονικές της χώρες, περιλαμβανομένων μελών του ΝΑΤΟ.

Στο πιο σοβαρό περιστατικό, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολωνία από πύραυλο που έπεσε κοντά στα σύνορα τον περασμένο Νοέμβριο. Η Πολωνία και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν αργότερα ότι επρόκειτο για πύραυλο της ουκρανικής αεράμυνας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT