Σερ Μαρκ Τζόουνς: Προσωρινός διευθυντής και με κυβερνητική σφραγίδα

Σερ Μαρκ Τζόουνς: Προσωρινός διευθυντής και με κυβερνητική σφραγίδα

Ο Τζόουνς διαδέχεται στη διεύθυνση του Βρετανικού Μουσείου τον Γερμανό ιστορικό τέχνης Χάρτγουιγκ Φίσερ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για κλοπές αρχαιοτήτων από τις αποθήκες του ιδρύματος

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έγκριση της βρετανικής κυβέρνησης έχει από σήμερα η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να ορίσει προσωρινό διευθυντή τον σερ Μαρκ Τζόουνς, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το βρετανικό ίδρυμα. 

Θεωρούμενος ως ένας από τους πλέον έμπειρους και αξιόλογους διευθυντές μουσείων της γενιάς του, ο Μαρκ Τζόουνς έχει διατελέσει επιμελητής των νομισματικών συλλογών του Βρετανικού Μουσείου (1974-1992), ενώ αργότερα διεύθυνε τα Εθνικά Μουσεία της Σκοτίας (1992-2001) και το μουσείο Victoria & Albert (2001-2011). Υπήρξε επίσης κοσμήτορας του κολεγίου St. Cross του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2011-2016).

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «είναι χαρά και τιμή μου το ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με το Συμβούλιο Επιτρόπων (σ.σ.: Trustees) και τους συναδέλφους μου στο Βρετανικό Μουσείο, ώστε να εγγυηθώ τη μελλοντική ασφάλεια των συλλογών και να αποκαταστήσω τη φήμη αυτού του σπουδαίου ιδρύματος».  

Ο πρόεδρος των Επιτρόπων, Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε: «Είναι μια κρίσιμη στιγμή για το Βρετανικό Μουσείο και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλύτερο από τον σερ Μαρκ Τζόουνς, που να μπορεί να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μπροστά. Η εμπειρία, η αντίληψη και η βαθιά γνώση του είναι ακριβώς αυτό που απαιτείται και ανυπομονώ να συνεργαστούμε».

Ο 74χρονος Τζόουνς διαδέχεται στη διεύθυνση του Βρετανικού Μουσείου τον Γερμανό ιστορικό τέχνης Χάρτγουιγκ Φίσερ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για κλοπές αρχαιοτήτων από τις αποθήκες του ιδρύματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT