Μακρόν για Ολυμπιακούς Αγώνες: Δεν θα κυματίσει ρωσική σημαία στο Παρίσι

Μακρόν για Ολυμπιακούς Αγώνες: Δεν θα κυματίσει ρωσική σημαία στο Παρίσι

Η συμμετοχή των Ρώσων αθλητών αποτελεί θέμα για το οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) θα λάβει απόφαση

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι καμία ρωσική σημαία δεν θα κυματίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι, με τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών να αποτελεί ζήτημα για το οποίο θα λάβει αποφάσεις η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Η Ουκρανία έχει απειλήσει με μποϊκοτάζ, αν και ενδέχεται να το εγκαταλείψει αν οι αθλητές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας αγωνιστούν με ουδέτερη σημαία και όχι με τα εθνικά χρώματα.

«Η Ρωσία δεν είναι ευπρόσδεκτη»

«Φυσικά, δεν μπορεί να υπάρχει ρωσική σημαία κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Παρισιού, νομίζω ότι υπάρχει συναίνεση στο ζήτημα. Διότι η Ρωσία, ως χώρα, δεν είναι ευπρόσδεκτη σε μία εποχή κατά την οποία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και έχει απελάσει παιδιά», δήλωσε ο Μακρόν στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L′Equipe.

«Το πραγματικό ερώτημα, για το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει ο Ολυμπιακός Οργανισμός, είναι ποια θέση μπορεί να δοθεί στους Ρώσους αθλητές (…), ζήτημα που δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί», τόνισε.

Οι Ουκρανοί θα πρέπει να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της ΔΟΕ για το θέμα, πρόσθεσε.

Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν τη Λευκορωσία ως ορμητήριο για την αποτυχημένη επίθεσή τους στο Κίεβο στις αρχές της εισβολής.

Ουκρανοί αθλητές βλέπουν τη γενική απαγόρευση να αγωνίζονται εναντίον Ρώσων και Λευκορώσων –ανεξάρτητα από τη σημαία με την οποία συμμετέχουν οι αθλητές από τις δύο χώρες– ως αυτοκαταστροφική κίνηση που βλάπτει την καριέρα τους.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT