Αμερικανός παγιδεύτηκε σε βάθος 1.000 μέτρων σε σπήλαιο στη νότια Τουρκία

Αμερικανός παγιδεύτηκε σε βάθος 1.000 μέτρων σε σπήλαιο στη νότια Τουρκία

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν περισσότερα από 170 άτομα, μεταξύ των οποίων γιατροί, διασώστες, νοσοκόμοι και έμπειροι σπηλαιολόγοι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τούρκοι και Ευρωπαίοι διασώστες προσπαθούν να προσεγγίσουν έναν Αμερικανό που παγιδεύτηκε μέσα σε σπήλαιο στην Τουρκία σε βάθος άνω των 1.000 μέτρων (3.280 πόδια).

Ο Μαρκ Ντίκι, 40 ετών, βρισκόταν στο σπήλαιο Μόρκα της νότιας Τουρκίας, βάθους 1.276 μέτρων, όταν παρουσίασε γαστρεντερική αιμορραγία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση Διάσωσης Σπηλαίων. «Δεν ήταν σε θέση να βγει μόνος του από το σπήλαιο», ανέφερε η ομάδα στην ιστοσελίδα της. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν περισσότερα από 170 άτομα, μεταξύ των οποίων γιατροί, διασώστες, νοσοκόμοι και έμπειροι σπηλαιολόγοι.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις σπηλαιολογικές ομάδες διάσωσης, η κατάσταση υγείας του Μαρκ σταθεροποιείται», τόνισε η ομοσπονδία χθες το βράδυ. «Η αιμορραγία έχει σταματήσει και μπορεί να περπατήσει υποβοηθούμενος, αλλά δεν είναι δυνατό να μεταφερθεί εκτός σπηλαίου χωρίς φορείο».

Η δυσκολία λοιπόν έγκειται στο να κατέβει ένα φορείο στη βάση της αποστολής της ομάδας μέσα στο σπήλαιο για την ανύψωση του φορείου και την ασφαλή μεταφορά του σπηλαιολόγου.

«Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να τοποθετούν σχοινιά μέσα στη σπηλιά για να σηκώσουν το φορείο. Η μεταφορά του Μαρκ αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες», διευκρινίζει η ομοσπονδία.

Ο σπηλαιολόγος θα μεταφερθεί προσωρινά στα 700 μέτρα κάτω από τη γη, αφού διαπλατυνθούν τα πιο στενά περάσματα στο σπήλαιο για να περάσει το φορείο.

Με πληροφορίες από Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT