Ζελένσκι: Ο Πούτιν σκότωσε τον Πριγκόζιν

Ζελένσκι: Ο Πούτιν σκότωσε τον Πριγκόζιν

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται πίσω από τον θάνατο του επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τον περασμένο μήνα.

«Το γεγονός ότι (ο Πούτιν) σκότωσε τον Πριγκόζιν -τουλάχιστον αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε όλοι, όχι οποιουδήποτε άλλου είδους- δείχνει επίσης τον τρόπο σκέψης του και για το ότι είναι αδύναμος», είπε ο Ζελένσκι, χωρίς να δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό του αυτό. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος απαντούσε σε ερώτηση για τον Ρώσο πρόεδρο στο Κίεβο. 

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι όσο ισχυρότερος είναι ο οπλισμός που θα λάβει η Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει η αντεπίθεση.

Τα πρώτα άρματα μάχης Leopard 1 έφθασαν στην Ουκρανία 

Τα δέκα πρώτα άρματα μάχης Leopard 1, που υποσχέθηκαν η Δανία, η Γερμανία και η Ολλανδία τον Φεβρουάριο, έφθασαν στην Ουκρανία και άλλα θα ακολουθήσουν, ανακοίνωσε ο στρατός της Δανίας.

Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες είχαν ανακοινώσει στις αρχές Φεβρουαρίου την αποστολή «εντός των επομένων μηνών» περίπου εκατό βαρέων αρμάτων μάχης για να υποστηρίξουν το Κίεβο απέναντι στον ρωσικό στρατό.

«Τα δέκα πρώτα άρματα μάχης στάλθηκαν στην Ουκρανία. Και άλλα βρίσκονται καθ’ οδόν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός. «Άλλα δέκα παραδόθηκαν από το εργοστάσιο».

Οι Δανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν στη Γερμανία τις ουκρανικές δυνάμεις στη χρήση αυτών των αρμάτων μάχης, σύμφωνα με τον στρατό.

«Δεν έχω αμφιβολία πως αυτό θα τους βοηθήσει στην υπό εξέλιξη μάχη», ανέφερε στην ανακοίνωση ο διοικητής Γκούνερ Άρπε Νίλσεν.

Τα Leopard 1 A5 που δόθηκαν από τη Δανία χρησιμοποιούνταν από τον στρατό της έως το 2005. Το 1997 η χώρα αγόρασε 51 Leopard 2 A4 γερμανικής κατασκευής και παρόπλισε τα Leopard 1. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT