Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε πρόγραμμα επίσκεψης στις ΗΠΑ… χωρίς συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε πρόγραμμα επίσκεψης στις ΗΠΑ… χωρίς συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, για πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του. Ωστόσο, δεν είναι προγραμματισμένη κάποια συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, για πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο Νετανιάχου θα βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο στις 18 Σεπτεμβρίου για συναντήσεις στη Silicon Valley, προτού μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο, δεν είναι προγραμματισμένη κάποια συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το ταξίδι Νετανιάχου στις ΗΠΑ έρχεται ενώ μέσω εντάσεων, με φόντο την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του ισραηλινού δικαστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου, μια μεταρρύθμιση την οποία όμως έχει επικρίνει ανοιχτά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Αν και επέστρεψε στην εξουσία το 2022, ο Νετανιάχου ακόμη δεν έχει προσκληθεί στον Λευκό Οίκο ενώ ο Μπάιντεν υποδέχθηκε πρόσφατα τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε τον Ιούλιο ότι οι δύο ηγέτες «θα συναντηθούν στις ΗΠΑ αργότερα φέτος», χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT