Η κακοκαιρία «Daniel» σαρώνει τη Λιβύη – Τουλάχιστον 150 οι νεκροί

Η κακοκαιρία «Daniel» σαρώνει τη Λιβύη – Τουλάχιστον 150 οι νεκροί

Η καταιγίδα «χτύπησε» τις πόλεις Βεγγάζη, Σους, Αλ Μπάιντα, Αλ Μαρτζ και Ντέρνα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σφοδρή κακοκαιρία «Ντάνιελ» χτύπησε και τη Λιβύη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 150 ανθρώπων, καθώς και καταστροφές σε σπίτια και δρόμους. 

Οπως αναφέρει ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να «αυξηθεί αισθητά» καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι. 

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω στα αυτοκίνητά τους στην προσπάθεια να λάβουν βοήθεια, καθώς ο «Daniel» έπληξε τις πόλεις Βεγγάζη, Σους, Αλ Μπάιντα, Αλ Μαρτζ και Ντέρνα προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σπίτια. 

Το κανάλι Almostkbal δημοσίευσε εικόνες από έναν δρόμο που κατέρρευσε μεταξύ της Σους και του Σαχάτ, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Κυρήνης, που ιδρύθηκε από Eλληνες και έχει ενταχθεί στον κατάλογο μνημείων της UNESCO.

Οι Αρχές κήρυξαν κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας. καθώς η καταιγίδα έπληξε τη χώρα χθες, Κυριακή, και σήμερα.

Τέσσερα σημαντικά λιμάνια για την εξαγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, τα Ρας Λανούφ, Ζουεϊτίνα, Μπρέγκα και Ες Σίντρα, έκλεισαν από το απόγευμα του Σαββάτου και για τρεις ημέρες, δήλωσαν στο Reuters δύο μηχανικοί.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT