Αρμενία – ΗΠΑ: Ξεκίνησαν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στο Γερεβάν

Αρμενία – ΗΠΑ: Ξεκίνησαν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στο Γερεβάν

Η δεκαήμερη άσκηση, με την ονομασία «Eagle Partner», στην οποία συμμετέχουν 85 Αμερικανοί και 175 Αρμένιοι στρατιώτες, έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους Αρμένιους για να συμμετάσχουν σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρμενία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν σήμερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, σε μια χρονική συγκυρία αυξημένης έντασης στις σχέσεις της Αρμενίας με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν.

Η δεκαήμερη άσκηση, με την ονομασία «Eagle Partner», στην οποία συμμετέχουν 85 Αμερικανοί και 175 Αρμένιοι στρατιώτες, έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους Αρμένιους για να συμμετάσχουν σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές. Η άσκηση πραγματοποιείται σε δύο κέντρα εκπαίδευσης κοντά στην πρωτεύουσα Γερεβάν.

Αν και η άσκηση είναι μικρής κλίμακας, έχει ενοχλήσει τη Ρωσία, η οποία διαθέτει στρατιωτική βάση στην Αρμενία και θεωρεί ότι είναι ο κύριος εγγυητής για την ασφάλεια στην περιοχή.

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έχουν εμπλακεί σε δύο πολέμους σε διάστημα τριών δεκαετιών από τότε που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT