Mπάιντεν: Πιο τρομακτική και από πυρηνικό πόλεμο η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας

Mπάιντεν: Πιο τρομακτική και από πυρηνικό πόλεμο η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας

Mερικά 24ώρα ύστερα από το τελικό ανακοινωθέν της G20 το οποίο δεν απαιτεί έξοδο από τα ορυκτά καύσιμα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας πάνω από 1,5 βαθμό Κελσίου τις επόμενες δύο δεκαετίες είναι πιο τρομακτική και από έναν πυρηνικό πόλεμο, δήλωσε από το Βιετνάμ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Η μόνη υπαρξιακή απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ακόμη πιο τρομακτική από έναν πυρηνικό πόλεμο είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη που θα ξεπεράσει τον 1,5 βαθμό μέσα στα επόμενα 20 – 10 χρόνια», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο JW Marriott Hanoi στο Ανόι του Βιετνάμ, την Κυριακή.

«Αυτό θα ήταν ένα πραγματικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής από αυτό», δήλωσε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το κείμενο της συνέντευξης Τύπου του Λευκού Οίκου. «Πολλοί από εσάς που είστε ειδικοί στην εξωτερική πολιτική, σκεφτήκατε ποτέ ότι θα καθόσασταν σε μια διάσκεψη της G20 όπου όλοι ασχολούνται με την υπερθέρμανση του πλανήτη;», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το ταξίδι του Μπάιντεν στο Βιετνάμ έγινε αφού είχε μόλις βρεθεί στην Ινδία για τη σύνοδο της G20. Το τελικό ανακοινωθέν των ηγετών των μεγάλων δυνάμεων και των αναδυόμενων δυνάμεων που συναντήθηκαν στην Ινδία το Σαββατοκύριακο δεν απαιτεί έξοδο από τα ορυκτά καύσιμα, σε αντίθεση με τις ελπίδες αρκετών παρατηρητών.

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT