Νέος υπουργός Αμυνας στη Νότια Κορέα στο πλαίσιο ανασχηματισμού

Νέος υπουργός Αμυνας στη Νότια Κορέα στο πλαίσιο ανασχηματισμού

Η εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία, όπου έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ όρισε τον Σιν Γουόν-σικ ως νέο υπουργό Αμυνας, στο πλαίσιο ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του την Τετάρτη.

Ο Σιν είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και απόστρατος στρατηγός.

Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω της καταιγίδας πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας μόλις λίγες ώρες πριν τον διορισμό και τη στιγμή που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σοβαρές προκλήσεις»

«Ο Σιν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να … εδραιώσει την ικανότητά μας για την ασφάλεια απέναντι στις προωθούμενες πυρηνικές και πυραυλικές απειλές της Βόρειας Κορέας, με μεγάλη εμπειρία τόσο στην αμυντική πολιτική όσο και στη στρατηγική», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κιμ Ντε-κι, προσωπάρχης του Γιουν.

Ο Σιν, μέλος του Κόμματος Λαϊκής Εξουσίας, δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν ειρηνικά μπροστά στις «σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας».

Ο Γιουν αντικατέστησε επίσης τους υπουργούς Πολιτισμού και Ισότητας των φύλων, οι οποίοι συμμετείχαν στην οργανωτική επιτροπή του Παγκόσμιου Προσκοπικού Τζάμπορι στη Νότια Κορέα τον περασμένο μήνα, το οποίο αμαυρώθηκε από ανησυχίες για τις συνθήκες σχετικά με την ασφάλεια και την υγιεινή.

Σχόλιο για τη «διεθνή ειρήνη»

Σημειώνεται ότι ο Γιουν Σουκ-γέολ την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι κάθε προσπάθεια συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα σε στρατιωτικές υποθέσεις με τρόπο που να βλάπτει τη διεθνή ειρήνη πρέπει να σταματήσει αμέσως, όπως ανέφερε το γραφείο του.

Ο Γιουν έκανε το σχόλιο σε συνάντηση κορυφής όπου συμμετείχε με τους ηγέτες των χωρών της ASEAN στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

Το σχόλιό του ήρθε εν μέσω αναφορών πως οι διαπραγματεύσεις για τα όπλα μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας προχωρούν.

«Απόπειρα στρατιωτικής συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα που βλάπτει τη διεθνή ειρήνη πρέπει να σταματήσει αμέσως», φέρεται να είπε ο Γιουν κατά τη συνάντησή του με τους ηγέτες των χωρών της ASEAN.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού πρόσφατα είχε δηλώσει ότι οι δύο χώρες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT