Ρουμανία: Εντοπίστηκαν απομεινάρια αντικειμένου που πιθανώς να είναι drone

Ρουμανία: Εντοπίστηκαν απομεινάρια αντικειμένου που πιθανώς να είναι drone

Nωρίτερα σήμερα, μια ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε ζημιές σε ουκρανικό λιμάνι κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απομεινάρια ενός αντικειμένου που πιθανώς να είναι drone εντοπίστηκαν σε ρουμανικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της χώρας σήμερα Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σήμερα, μια ρωσική επίθεση με drones προκάλεσε ζημιές στις υποδομές λιμανιού στην περιοχή Ισμαήλ στη νότια Ουκρανία, κοντά στα σύνορά της με τη Ρουμανία.

«Σμήνη drones επίθεσης κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Ισμαήλ (..). Διαπιστώθηκαν ζημιές σε λιμενικές υποδομές και άλλες πολιτικές [υποδομές]», είχε δηλώσει νωρίτερα ο περιφερειάρχης Οδησσού Ολεχ Κίπερ μέσω Telegram.

«Εξι άμαχοι» τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στα λιμάνια της νότιας Ουκρανίας μετά τον τερματισμό από τη Μόσχα της συμφωνίας που επέτρεπε από τον Ιούλιο του 2022 έως τον Ιούλιο του 2023 την ασφαλή εξαγωγή των σιτηρών της μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT