Meteo: Η κακοκαιρία Daniel δημιούργησε «λίμνες» στη Σαχάρα

Meteo: Η κακοκαιρία Daniel δημιούργησε «λίμνες» στη Σαχάρα

Αποκαλυπτικές εικόνες από το δορυφόρο Sentinel ΙΙ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Copernicus

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το καταστροφικό πέρασμα από τη χώρα μας, η κακοκαιρία Daniel έπληξε με μεγάλη σφοδρότητα τη Βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα τη Λιβύη, όπως επισημαίνει το meteo.

Αποκαλυπτικές ως προς την έκταση των πλημμυρών είναι οι εικόνες από το δορυφόρο Sentinel ΙΙ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Copernicus.

Στη διπλή εικόνα απεικονίζεται η Βορειοανατολική Λιβύη, πριν και μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Oπως φαίνεται, στις πλημμυρισμένες εκτάσεις σχηματίστηκαν υδάτινες επιφάνειες που προσομοιάζουν με «λίμνες», στην καρδιά της Σαχάρας.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν καταμετρηθεί περισσότεροι από 5.300 νεκροί, ενώ οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμα και για 20.000.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες είναι οι τραυματίες, τουλάχιστον 30.000 κάτοικοι της πόλης Ντέρνα εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ενώ δέκα χιλιάδες άνθρωποι κηρύχθηκαν αγνοούμενοι από τις επίσημες αρχές.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT