Η Ρωσία ισχυρίζεται πως κατέρριψε κύμα ουκρανικών drones

Η Ρωσία ισχυρίζεται πως κατέρριψε κύμα ουκρανικών drones

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον κοινοτήτων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα, στη χερσόνησο της Κριμαίας ή στην πρωτεύουσα Μόσχα έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας γνωστοποίησε πως τις πρώτες πρωινές ώρες αποκρούστηκαν επιθέσεις των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας με 11 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας και με 5 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας-καμικάζι εναντίον ρωσικού πολεμικού πλοίου, συγκεκριμένα του περιπολικού σκάφους επιφανείας Σεργκέι Κότοφ, στη Μαύρη Θάλασσα.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκαμάς έκανε λόγο, μέσω Telegram, περί κατάρριψης έξι ουκρανικών UAVs, στις περιοχές Ουνέτσκι, Μπράσαφσκι, Σταραντούμπσκι και Καρατσέφσκι. Αυτή η τελευταία βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη Μπριάνσκ, πρωτεύουσα της φερώνυμης περιφέρειας.

Πολλαπλασιάστηκαν οι επιθέσεις με drones

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον κοινοτήτων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα, στη χερσόνησο της Κριμαίας ή στην πρωτεύουσα Μόσχα έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, με φόντο την αντεπίθεση του Κιέβου, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Η Ρωσία ανέφερε πως τη Δευτέρα καταστράφηκαν δύο ουκρανικά drones στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ και την Τρίτη δύο ναυτικά drones στη Μαύρη Θάλασσα, έπειτα από την επίθεση με πυραύλους Κρουζ τις πρώτες πρωινές ώρες σε ναυπηγείο στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Η Σεβαστούπολη είναι η βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η επίθεση στο ναυπηγείο κατέστρεψε ολοσχερώς αποβατικό σκάφος και υποβρύχιο που τελούσαν υπό επισκευή, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT