ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διόρισε την Πένι Πρίτζκερ εκπρόσωπο για την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διόρισε την Πένι Πρίτζκερ εκπρόσωπο για την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας

Η 64χρονη πρώην υπουργός Εμπορίου θα συνεργαστεί με το Κίεβο για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διόρισε την πρώην υπουργό Εμπορίου Πένι Πρίτζκερ στην θέση της ειδικής εκπροσώπου για την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας.

«Κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να σφυρηλατήσει ένα πιο ισχυρό μέλλον», ανέφερε σε δήλωσή του.

Η 64χρονη Πένι Πρίτζκερ είχε διατελέσει υπουργός Εμπορίου επί προεδρίας Ομπάμα, από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2017. Η οικογένειά της ήταν θύμα των πογκρόμ που είχαν σημειωθεί κατά τον Εβραίων στην Ουκρανία το 1880.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι η Πρίτζκερ πρόκειται να συνεργαστεί στενά με το Κίεβο για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT