Συνάντηση Μπάιντεν – Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα

Συνάντηση Μπάιντεν – Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρέτισε την καταστροφή ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος στην Κριμαία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters χθες με αναφορά σε επίσημο εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα, μετά τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η ημερομηνία της προγραμματισμένης συνάντησης δεν έχει διευκρινιστεί.

Ο κ. Ζελένσκι σχεδιάζει να συμμετάσχει στη γενική συζήτηση υψηλού επιπέδου στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, που θα ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη στις 19 Σεπτεμβρίου.

Την επόμενη μέρα, 20 Σεπτεμβρίου, ο Β. Ζελένσκι θα λάβει μέρος στην ανοιχτή συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα της Ουκρανίας.

Καταστροφή ρωσικού συστήματος

Χθες το βράδυ ο κ. Ζελένσκι χαιρέτισε την καταστροφή ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Triumf στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

«Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει σε ολόκληρο το προσωπικό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), καθώς και του πολεμικού ναυτικού», είπε ο Ουκρανός ηγέτης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Σας ευχαριστώ για τον σημερινό θρίαμβο… Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας των εισβολέων καταστράφηκε. Πολύ σημαντικό, συγχαρητήρια!» συνέχισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε –επικαλούμενο πηγή της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών– πως τα ξημερώματα της Πέμπτης drones «τύφλωσαν» τα ρωσικά ραντάρ και ακολούθως δύο πύραυλοι Neptune που εκτοξεύτηκαν από το πολεμικό ναυτικό κατέστρεψαν το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στην πόλη Γεβπατορίγια της Κριμαίας.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT