Στο δικαστήριο ο Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Στο δικαστήριο ο Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Ο Ρουμπιάλες παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας, μετά τον σάλο για το φιλί στα χείλη της παίκτριας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λούις Ρουμπιάλες εισήλθε σε δικαστήριο της Μαδρίτης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό.

Πριν από μόλις λίγες ημέρες παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας, μετά τον σάλο για το φιλί στην Ισπανίδα παίκτρια Τζένι Ερμόσο.

Εισερχόμενος στο δικαστήριο δεν έκανε δήλωση.

Ο 46χρονος Ρουμπιάλες επιμένει ότι είχε τη συγκατάθεση της ποδοσφαιρίστριας για το επίμαχο φιλί, τη στιγμή που εκείνη πανηγύριζε για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών από την Ισπανία.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα καταλήξει σε δίκη, ενώ έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) με εισαγγελική απόφαση.

«Δεν ήταν συναινετικό»

Στο δικαστήριο ο Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο-1

Η Ισπανία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην Αυστραλία στις 20 Αυγούστου. Η νίκη της ομάδας επισκιάστηκε από τις ενέργειες του Ρουμπιάλες κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι, παρότι κρατούσε σφιχτά το κεφάλι της στα χέρια του, το φιλί στα χείλη της παίκτριας ήταν αμοιβαίο και συναινετικό. Ο Ρουμπιάλες παραιτήθηκε την Κυριακή από πρόεδρος της ομοσπονδίας, δηλώνοντας: «Εχω πίστη στην αλήθεια και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αποκαλυφθεί».

Η 33χρονη Ερμόσο υποστηρίζει ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό. Η ισπανική κυβέρνηση, τα τελευταία δύο χρόνια, μεταρρύθμισε τη νομοθεσία της χώρας σχετικά με τη συναίνεση μετά τη διαβόητη υπόθεση ομαδικού βιασμού του 2016, η οποία κατέληξε στην αθώωση πέντε ανδρών.

Βάσει του λεγόμενου νόμου «Μόνο το ναι είναι ναι», στον Ρουμπιάλες θα μπορούσε να επιβληθεί ποινή προστίμου ή ακόμη και φυλάκιση αν η υπόθεση οδηγηθεί σε δίκη και κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση.

Βίντεο από τους πανηγυρισμούς

Ο δικαστής πρόκειται να εξετάσει σειρά από βίντεο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τελετή λήξης. Εχει ζητήσει να δει τη στιγμή του φιλιού «από όλες τις οπτικές γωνίες».

Επιπλέον, έχει ζητήσει βίντεο από τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια και από το λεωφορείο, τη στιγμή που η ομάδα αποχωρούσε από το γήπεδο του Σίδνεϊ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT