OHE: Περισσότεροι από 700 εκατομμύρια άνθρωποι δεν γνωρίζουν πότε -ή αν- θα φάνε ξανά

OHE: Περισσότεροι από 700 εκατομμύρια άνθρωποι δεν γνωρίζουν πότε -ή αν- θα φάνε ξανά

Σχεδόν 47 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 50 χώρες βρίσκονται ένα βήμα από τον λιμό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 700 εκατομμύρια άνθρωποι δεν ξέρουν πότε ή αν θα φάνε ξανά την ώρα που η ανθρωπιστική χρηματοδότηση στερεύει, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών.

Η εκτελεστική διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) Σίντι Μακέιν δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, ο οργανισμός έχει αναγκαστεί να περικόψει τις μερίδες τροφίμων για εκατομμύρια ανθρώπους.

«Ζούμε τώρα με μια σειρά από ταυτόχρονες και μακροχρόνιες κρίσεις που θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές ανάγκες», δήλωσε η ίδια. 

Οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν ωθήσει τις τιμές των τροφίμων στα ύψη, την ίδια στιγμή που οι υψηλές τιμές των λιπασμάτων έχουν προκαλέσει μείωση της παραγωγής αραβοσίτου, ρυζιού, σόγιας και σιταριού, ανέφερε ο οργανισμός.

Η επικεφαλής του WFP, χήρα του αείμνηστου Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, δήλωσε ότι ο οργανισμός εκτιμά ότι σχεδόν 47 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 50 χώρες βρίσκονται ένα βήμα από τον λιμό – και ότι 45 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τις 79 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο οργανισμός με έδρα τη Ρώμη, έως και 783 εκατομμύρια άνθρωποι – ένας στους 10 του παγκόσμιου πληθυσμού – κοιμούνται χωρίς να έχουν τραφεί επαρκώς. Περισσότεροι από 345 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν φέτος υψηλά επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας, αύξηση σχεδόν 200 εκατομμυρίων ανθρώπων από τις αρχές του 2021 πριν από την πανδημία COVID-19, δήλωσε ο οργανισμός.

Πηγή: Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT