Ρωσία: Εγκρίθηκε αίτημα επίσκεψης των ΗΠΑ στον φυλακισμένο δημοσιογράφο Γκέρσκοβιτς

Ρωσία: Εγκρίθηκε αίτημα επίσκεψης των ΗΠΑ στον φυλακισμένο δημοσιογράφο Γκέρσκοβιτς

Είχε συλληφθεί από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας κατά την διάρκεια ρεπορτάζ στο Εκατερίνμπουργκ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα ενέκρινε αίτημα του προξενείου των ΗΠΑ για επίσκεψη στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Wall Street Journal Εβαν Γκέρσκοβιτς.

Ο Γκέρσκοβιτς συνελήφθη από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας κατά την διάρκεια ρεπορτάζ στο Εκατερίνμπουργκ, στα Ουράλια, στις 29 Μαρτίου.

Εκτοτε κρατείται στην φυλακή Λεφόρτοβο της Μόσχας, που χρησιμοποιείται από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) για την κράτηση των φυλακισμένων σε συνθήκες σχεδόν πλήρους απομόνωσης.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος, που έχει εργασθεί ως ανταποκριτής στην Μόσχα και για το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), κατηγορείται για κατασκοπεία, που επισείει ποινή κάθειρξης 20 ετών. Απορρίπτει τις κατηγορίες, όπως και η Ουάσιγκτον, η εφημερίδα του, το περιβάλλον του και η οικογένειά του.

Η Μόσχα δεν έχει ποτέ ως τώρα στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες αυτές, ούτε έχει παρουσιάσει αποδείξεις και το σύνολο της διαδικασίας έχει χαρακτηρισθεί απόρρητη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ορισθεί ημερομηνία της δίκης του.

Η σύλληψή του εντάσσεται στην συγκυρία της οξείας διπλωματικής έντασης ανάμεσα στην Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT