Ιράν: Ισχυρή έκρηξη με τραυματίες από πτώση drone στα βόρεια της χώρας

Ιράν: Ισχυρή έκρηξη με τραυματίες από πτώση drone στα βόρεια της χώρας

Η έκρηξη συγκλόνισε την πόλη Γκοργκάν, στην περιφέρεια του Γκολεστάν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια έκρηξη με μεγάλο πάταγο από πτώση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε πόλη του βόρειου Ιράν, προξενώντας ζημιές και δύο τραυματισμούς, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η έκρηξη καταγράφηκε στην πόλη Γκοργκάν, που είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας του Γκολεστάν, στα βόρεια της χώρας.

Οπως μεταδίδει το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου επιβεβαιώνουν το περιστατικό και ερευνούν τα αίτιά του.

Αλλα μέσα ενημέρωσης στο Ιράν αναδεικνύουν τη φωτογραφία ενός καμένου αντικειμένου που είναι δύσκολο να αναγνωριστεί, τονίζοντας ότι συνδέεται με το περιστατικό.

Το πρακτορείο Mehr News αναφέρει ότι τα τζάμια των κοντινών σπιτιών και των αυτοκινήτων που βρίσκονται γύρω από το σημείο του περιστατικού στη Λεωφόρο Σταντάρτ έσπασαν από την πτώση του αντικειμένου.

Ιράν: Ισχυρή έκρηξη με τραυματίες από πτώση drone στα βόρεια της χώρας-1
Φωτ.: Mehr Νews

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες που δημοσίευσε το πρακτορείο Tasnim, δύο άτομα τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της έκρηξης.

Τα κομμάτια του drone σκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν φήμες για έως και… οκτώ drones στον αέρα του Γκοργκάν. Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών διέψευσε τη φημολογία τονίζοντας ότι επρόκειτο για ένα και μόνο UAV που έσπασε σε πολλά κομμάτια.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Γκολεστάν είπε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έλαβαν πληροφορίες για πτώση άγνωστων αντικειμένων σε αρκετές περιοχές της πόλης, ανέφερε το Tasnim. Τόνισε ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Οι ιρανικές αρχές έχουν αρχίσει να διερευνούν την προέλευση του drone. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα.

Πηγή: Reuters, Mehr News, IRNA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT