Ιάπωνες, Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες «ανήσυχοι» για την προσέγγιση Ρωσίας – Β. Κορέας

Ιάπωνες, Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες «ανήσυχοι» για την προσέγγιση Ρωσίας – Β. Κορέας

Τυχόν εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών «θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα στην περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού», εκτιμά η Ιαπωνία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιάπωνες, Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι συζήτησαν, σήμερα Τρίτη, την πρόσφατη διάσκεψη μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας, ενώ μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους ότι τυχόν εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα στην περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Παράλληλα, συμφώνησαν στη συνέχιση της παρακολούθησης της κατάστασης, εξετάζοντας τις πιθανές επιπτώσεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του το ίδιο υπουργείο.

Νέες κυρώσεις στο ρωσικό πρόγραμμα Arctic LNG-2

Εν τω μεταξύ, η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα διασφαλίσει τον σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό της, μετά την επιβολή των νέων αμερικανικών κυρώσεων, σχετικά με το ρωσικό πρόγραμμα υγροποιημένου φυσικού αερίου Arctic LNG-2, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις κυρώσεις, αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις τους στην Ιαπωνία.

Το ρωσικό πρόγραμμα Arctic LNG-2 στον ρωσικό τομέα της Αρκτικής διαχειρίζεται η εταιρεία Novatek, ενώ η ιαπωνική Mitsui & Co μαζί με την επίσης ιαπωνική JOGMEC ελέγχουν από κοινού ποσοστό 10%.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT