Ταϊβάν: Εντοπίστηκαν 27 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη στη ζώνη εναέριας αναγνώρισης

Ταϊβάν: Εντοπίστηκαν 27 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη στη ζώνη εναέριας αναγνώρισης

Η Ταϊπέι καταγγέλλει τα τελευταία χρόνια την κλιμάκωση της κινεζικής στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στο νησί

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Αμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά το τελευταίο 24ωρο εντόπισε 27 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων και μαχητικών αεροσκαφών που εισήλθαν στη ζώνη εναέριας αναγνώρισης της Ταϊβάν. 

Τα περισσότερα από αυτά πέταξαν πάνω από τη θαλάσσια περιοχή στα νοτιοδυτικά της νήσου.

Η Ταϊβάν έχει δημοκρατική διακυβέρνηση, ενώ η Κίνα τη θεωρεί ως δική της περιοχή, με την Ταϊπέι να καταγγέλλει τα τελευταία χρόνια την κλιμάκωση της κινεζικής στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στο νησί, καθώς το Πεκίνο διεκδικεί την κυριαρχία της Ταϊβάν.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι το υπουργείο Αμυνας της νήσου παρότρυνε χθες Δευτέρα την Κίνα να σταματήσει «την ολέθρια μονομερή δράση», προειδοποιώντας για παρενοχλήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια δραματική κλιμάκωση της έντασης.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή έχει εντοπίσει 103 κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν αποστολές με πτήσεις πάνω από τη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Ταϊβάν, ενώ ο αριθμός αυτός των μαχητικών χαρακτηρίζεται ως «αυξημένος» σε σύγκριση με τη στρατιωτική δραστηριότητα της Κίνας κατά το προηγούμενο διάστημα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT