Ρωσία: Απορρίφθηκε η έφεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Εβαν Γκέρσκοβιτς

Ρωσία: Απορρίφθηκε η έφεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Εβαν Γκέρσκοβιτς

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) συνέλαβαν, στα τέλη Μαρτίου, τον δημοσιογράφο που έκανε ρεπορτάζ στο Γεκατερίνμπουργκ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικό δικαστήριο αρνήθηκε σήμερα να εξετάσει την έφεση που είχε υποβάλει πρόσφατα ο Αμερικανός δημοσιογράφος Εβαν Γκέρσκοβιτς παρατείνοντας την κράτησή του. 

Το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση σε πρωτοβάθμιο όργανο, επικαλούμενο παραβιάσεις στη διαδικασία, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) συνέλαβαν, στα τέλη Μαρτίου, τον δημοσιογράφο που έκανε ρεπορτάζ στο Γεκατερίνμπουργκ. Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι συνελήφθη «επ’ αυτοφώρω» να κατασκοπεύει.

Η Μόσχα δεν έχει ποτέ ως τώρα στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες αυτές ούτε έχει παρουσιάσει αποδείξεις και το σύνολο της διαδικασίας έχει χαρακτηρισθεί απόρρητη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ορισθεί ημερομηνία της δίκης του.

Ο 31χρονος δημοσιογράφος, γνωστός για την ποιότητα της δημοσιογραφικής δουλειάς του και για τη σοβαρότητά του, απειλείται με 20ετή φυλάκιση.

Η σύλληψή του -η οποία ήρθε εν μέσω οξείας διπλωματικής έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εισβολή στην Ουκρανία- είναι η πρώτη για δυτικό δημοσιογράφο εδώ και δεκαετίες. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT