Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σπεύδει να πάρει θέση στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σπεύδει να πάρει θέση στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν

Με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας παίρνει θέση στο πλευρό των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας παίρνει θέση στο πλευρό των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει, συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση:

«Ενάντια στις μακροχρόνιες ένοπλες επιθέσεις και προκλήσεις εναντίον μελών του στρατού του Αζερμπαϊτζάν και του προσωπικού ασφαλείας από παράνομα αρμένικα ένοπλα στοιχεία στην περιοχή Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν, ξεκίνησε σήμερα (19 Σεπτεμβρίου) αντιτρομοκρατική επιχείρηση από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν, με στόχο αποκλειστικά στρατιωτικά στοιχεία. Ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν έχουν επιλυθεί οι θεμιτές και δικαιολογημένες ανησυχίες που έχει εκφράσει για την επιτόπια κατάσταση τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια μετά το τέλος του Β’ Πολέμου του Καραμπάχ, το Αζερμπαϊτζάν χρειάστηκε να λάβει τα μέτρα που κρίνει απαραίτητα στο δικό του κυρίαρχο έδαφος. Πιστεύουμε ότι η διασφάλιση της συνέχισης της συνολικής διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, η οποία έχει διεξαχθεί σχολαστικά μέχρι στιγμής, με προσανατολισμό στα αποτελέσματα, είναι ο μόνος τρόπος για την εδραίωση της ειρήνης, της ασφάλειας, της ευημερίας και της μόνιμης σταθερότητας στην περιοχή.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT