Ρωσία: Φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων και κατάρριψη ουκρανικών drones στα νότια

Ρωσία: Φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων και κατάρριψη ουκρανικών drones στα νότια

Στις φλόγες τυλίχθηκε τερματικός σταθμός πετρελαίου στο Σότσι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά ξέσπασε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες κοντά στο αεροδρόμιο και όχι μακριά από έναν τερματικό σταθμό πετρελαίου στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στην περιοχή Αντλερ του Σότσι δεν έχουν γίνει γνωστά.

Στο κανάλι ειδήσεων από τη Ρωσία Mash, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram αναρτήθηκε ένα βίντεο μιας μεγάλης στήλης καπνού πάνω από την πόλη. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, πριν από το ξέσπασμα της φωτιάς ακούστηκαν εκρήξεις.

«Στην περιοχή Αντλερ του Σότσι, μια δεξαμενή με καύσιμο ντίζελ έπιασε φωτιά νωρίς το πρωί. Η έκταση της φωτιάς είναι 96 τ.μ. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπήρξαν θύματα. Πάνω από 60 άτομα και 15 πυροσβεστικά οχήματα εργάζονται στο σημείο. Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς. Τα αίτια του συμβάντος διευκρινίζονται», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο κυβερνήτης της επικράτειας του Κρασνοντάρ, Βενιαμίν Κοντράτιεφ.

Οπως ανέφερε στο πρακτορείο TASS η υπηρεσία Τύπου στο αεροδρόμιο του Σότσι, η φωτιά δεν επηρέασε τη λειτουργία του αεροσταθμού: «Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά», δήλωσε.

Κατάρριψη drones

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας είχε αναφέρει πως η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε στη διάρκεια της νύχτας τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Οριόλ.

Στη σχετική ενημέρωση δεν υπήρχαν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ συνορεύει με την Ουκρανία, ενώ το Οριόλ βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βορειότερα.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει το Κίεβο από τις αρχές Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, RIA, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT