Αζερμπαϊτζάν: Η εφαρμογή των στρατιωτικών μέτρων στο Καραμπάχ «συνεχίζεται με επιτυχία»

Αζερμπαϊτζάν: Η εφαρμογή των στρατιωτικών μέτρων στο Καραμπάχ «συνεχίζεται με επιτυχία»

Η ένταση έχει επιστρέψει από χθες Τρίτη στην περιοχή, και μάλιστα με τρόπο σαρωτικό

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα ότι τα στρατιωτικά μέτρα που εφαρμόζει στην περιοχή του Καραμπάχ συνεχίζονται με επιτυχία.

«Θέσεις μάχης, στρατιωτικά οχήματα, θέσεις πυροβολικού και αντιαεροπορικών πυραύλων, σταθμοί ρaδιοηλεκτρονικών παρεμβολών, αλλά και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός που ανήκε σε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας, έχουν αδρανοποιηθεί», όπως αναφέρθηκε σε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την παραπάνω αναφορά.

Η ένταση επιστρέφει στην περιοχή

Τρία χρόνια έπειτα από τον πόλεμο των 44 ημερών τον οποίο είχε χάσει η Αρμενία το 2020 στην πολύπαθη περιοχή του νοτίου Καυκάσου, η ένταση έχει επιστρέψει, και μάλιστα με τρόπο σαρωτικό, καθώς οι Αζέροι εξαπέλυσαν χθες νέες επιθέσεις κατά του θυλάκου του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που κατοικείται μεν από Αρμένιους αλλά βρίσκεται γεωγραφικά εντός των αζερικών συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον προηγούμενο πόλεμο του 2020 το Αζερμπαϊτζάν είχε αποκτήσει τον έλεγχο διαφιλονικούμενων –πλειοψηφικά αρμενικών– εδαφών στην ευρύτερη περιοχή του Καραμπάχ τα οποία λειτουργούσαν μέχρι τότε υπό καθεστώς ντε φάκτο αυτονομίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT