Στο Πεκίνο τον Οκτώβριο ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχθηκε σήμερα τον Κινέζο ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι με τον οποίο είχε συνομιλίες στην Αγία Πετρούπολη. Τον επόμενο μήνα θα μεταβεί στην Κίνα για να πάρει μέρος στο φόρουμ της πρωτοβουλίας «Ζώνη και Δρόμος»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποδέχθηκε σήμερα την πρόσκληση να επισκεφθεί την Κίνα τον Οκτώβριο, ανέφερε η εφημερίδα Vedomosti.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στο εξωτερικό από τότε που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για την εξαναγκαστική μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία, μια κατηγορία που το Κρεμλίνο αρνείται.

Ο Πούτιν υποδέχθηκε σήμερα τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι με τον οποίο είχε συνομιλίες στην Αγία Πετρούπολη.

Χθες, ο Νικολάι Πάτρουσεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είχε δηλώσει ότι ο Πούτιν θα συναντηθεί τον Οκτώβριο στο Πεκίνο με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινγκπινγκ με τον οποίο θα έχει συνομιλίες.

Κατά την παραμονή του στο Πεκίνο, ο Πούτιν πρόκειται να λάβει μέρος και στο φόρουμ για την πρωτοβουλία «Ζώνη και Δρόμος» (Belt and Road) που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην κινεζική πρωτεύουσα με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από δεκάδες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT