Ολα έτοιμα για την πρώτη έπειτα από χρόνια συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου

Ολα έτοιμα για την πρώτη έπειτα από χρόνια συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν σε ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τζο Μπάιντεν και Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, σε ξενοδοχείο κοντά στα κεντρικά του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου έχουν μεταβεί αμφότεροι για να πάρουν μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποφύγει να συναντήσει τον κ. Νετανιάχου από τότε που ο τελευταίος επανήλθε στην πρωθυπουργία τον περασμένο Δεκέμβριο, εκφράζοντας έτσι τη δυσφορία με την οποία η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει κάποιες από τις επιλογές της τρέχουσας ισραηλινής ηγεσίας.  

Αναλυτές και διπλωμάτες αναμένουν ότι ο κ. Μπάιντεν, όταν δει τελικώς από κοντά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, θα εκφράσει ανησυχίες για την επέκταση των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Οχθη καθώς και για τις προσπάθειες της κυβέρνησης Νετανιάχου να αποδυναμώσει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπάιντεν έχει αποδοκιμάσει τον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό του Νετανιάχου ως «έναν από τους πιο ακραίους» στην ιστορία του Ισραήλ.

Από εκεί και πέρα ωστόσο, κατά τη σημερινή τους συνάντηση Μπάιντεν και Νετανιάχου είναι πιθανό να επικεντρωθούν στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στο οποίο και οι δύο αντιτίθενται, και στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας.

Με πληροφορίες από the New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT