Ρουμανία: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου

Ρουμανία: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκσκαφέας χτύπησε κατά λάθος τον αγωγό αερίου κατά τη διάρκεια εργασιών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε αγωγό φυσικού αερίου σε εργοτάξιο αυτοκινητοδρόμου στην επαρχία Βράντσεα της ανατολικής Ρουμανίας, ανακοίνωσε κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η φωτιά που προκλήθηκε κοντά στο χωριό Κελιμενέστι κατασβέστηκε και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ερευνητές εξετάζουν τα αίτια της έκρηξης.

Οπως έγινε γνωστό, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια νυχτερινών κατασκευαστικών εργασιών – ένας αυτοκινητόδρομος κατασκευάζεται κοντά στον αγωγό φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κάδος ενός εκσκαφέα χτύπησε κατά λάθος στον αγωγό αερίου. Ολοι οι τραυματίες και οι νεκροί εργάζονταν σε αυτό το εργοτάξιο.

«Αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν να τραυματιστούν πέντε άτομα, ενώ βρήκαμε και τέσσερις καμένες σορούς», ανέφερε η περιφερειακή επιθεώρηση έκτακτης ανάγκης.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες για να σβήσουν τη φωτιά.

Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης σημειώνουν ότι δεν χρειάστηκε να διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου στους γειτονικούς οικισμούς.

Τον περασμένο μήνα δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από εκρήξεις που προκάλεσαν πυρκαγιά σε σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην πόλη Κρεβέντια κοντά στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι – μια ακόμη φωτιά από τις πολυάριθμες που σημειώνονται συχνά στη Ρουμανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT