Γερμανία – δημοσκόπηση: Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός «αγγίζει» ολοένα περισσότερους

Γερμανία – δημοσκόπηση: Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός «αγγίζει» ολοένα περισσότερους

Αυξάνονται τα ποσοστά όσων εκφράζουν πολιτικά και κοινωνικά ακραίες θέσεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 8% του πληθυσμού στη Γερμανία ενστερνίζεται πια πολιτικά εξτρεμιστικές/ακροδεξιές απόψεις, το 6% θεωρεί ότι «υπάρχουν ζωές που δεν αξίζουν», το 17% ότι οι τρανς είναι αξιοκαταφρόνητοι και το 11% ότι οι γυναίκες πρέπει να περιορίζονται στον ρόλο της συζύγου και της μητέρας, ενώ υπάρχει και ένα 16,5% που κατηγορεί τους Εβραίους ότι θέλουν να «εκμεταλλευτούν» υπέρ τους το ναζιστικό παρελθόν. Ολα αυτά, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε για τον λογαριασμό του ιδρύματος Friedrich Ebert το οποίο πρόσκειται στο κόμμα των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Με βάση όσα αναφέρονται στην εν λόγω σφυγμομέτρηση, την οποία πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπίλεφελντ σε δείγμα 2.000 ατόμων στις αρχές του 2023, το ποσοστό των Γερμανών που δηλώνουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στη δημοκρατία και στους θεσμούς πλέον δεν ξεπερνά το 60%.

Στο ίδιο πλαίσιο, είναι πολλοί πια εκείνοι (πάνω από 30%) που θεωρούν ότι οι κυβερνώσες παρατάξεις στη Γερμανία εξαπατούν τον λαό και ότι οι πρόσφυγες θέλουν να έρθουν στη χώρα μόνο για να εκμεταλλευτούν το γερμανικό προνοιακό σύστημα.

Με πληροφορίες από the Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT