Εσπασε το ρεκόρ παραμονής Αμερικανού στο διάστημα

Εσπασε το ρεκόρ παραμονής Αμερικανού στο διάστημα

Ο Φρανκ Ρούμπιο βρίσκεται στον διεθνή διαστημικό σταθμό μαζί με δυο Ρώσους κοσμοναύτες από τις 21 Σεπτεμβρίου 2022

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού έσπασε το ρεκόρ νωρίτερα αυτόν τον μήνα για το μεγαλύτερο συνεχές χρονικό διάστημα Αμερικανού αστροναύτη, ο Φρανκ Ρούμπιο συμπλήρωσε την Πέμπτη ένα χρόνο σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η NASA συνεχάρη τον Ρούμπιο με ανάρτησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X την Πέμπτη, γράφοντας: «Συγχαρητήρια στον αστροναύτη της NASA Φρανκ Ρούμπιο για τη συμπλήρωση ενός έτους στον @Space_Station. Στο πρώτο του ταξίδι στο διάστημα, ο Ρούμπιο έσπασε το ρεκόρ για Αμερικανό αστροναύτη».

Ο Ρούμπιο βρίσκεται στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) μαζί με δυο Ρώσους κοσμοναύτες από τις 21 Σεπτεμβρίου 2022, σε μια αποστολή που υποτίθεται ότι θα διαρκούσε μόνο έξι μήνες, όταν ταξίδεψαν στον ISS με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ MS-22. Το Σογιούζ MS-22 επέστρεψε στη Γη χωρίς πλήρωμα και το MS-23 εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2023 και προσδέθηκε στον ISS.

Ο Ρούμπιο δήλωσε ότι αν του είχε ζητηθεί εκ των προτέρων να περάσει έναν ολόκληρο χρόνο στο διάστημα, πιθανότατα θα έλεγε όχι.

«Αν μου το είχαν ζητήσει εκ των προτέρων πριν από την εκπαίδευση, πιθανότατα θα είχα αρνηθεί», είπε. «Αν ήξερα ότι θα έπρεπε να χάσω αυτές τις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις της οικογένειάς μου, θα έπρεπε να πω απλώς “Σας ευχαριστώ, αλλά όχι”», τόνισε.

Με πληροφορίες από ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT