Ράσελ Μπραντ: Nέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μέσα στο BBC

Ράσελ Μπραντ: Nέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μέσα στο BBC

Η διοίκηση του BBC ενημερώθηκε για το περιστατικό το 2019 αλλά δεν ελήφθησαν επίσημα μέτρα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γυναίκα κατηγόρησε τον Ράσελ Μπραντ ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά και λίγα λεπτά αργότερα διακωμώδησε το γεγονός σε ραδιοφωνική του εκπομπή στο BBC.

Η γυναίκα λέει ότι αυτό συνέβη το 2008, όταν εργαζόταν στο ίδιο κτίριο που στεγαζόταν το BBC στο Λος Αντζελες. Σύμφωνα με την περιγραφή της, άνοιξε την πόρτα στον Μπραντ και την ομάδα του, οι οποίοι βρίσκονταν στο κτίριο για να ηχογραφήσουν ένα επεισόδιο του «The Russell Brand Show» για το Radio 2. Ο ηθοποιός αφού η γυναίκα είχε πάει στο μπάνιο και είχε βγάλει τα ρούχα της, της επιτέθηκε σεξουαλικά. 

Η γυναίκα δεν υπέβαλε ποτέ επίσημη καταγγελία. Η διοίκηση του BBC ενημερώθηκε για το περιστατικό το 2019 αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα.

Στην κοινή έρευνα των εφημερίδων The Sunday Times, The Times και του καναλιού Channel 4, τέσσερις γυναίκες κατηγόρησαν τον ηθοποιό για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση κατά την περίοδο 2006-13. Την εποχή εκείνη ο Μπραντ ήταν στο απόγειο της καριέρας του, ως παρουσιαστής στο ραδιόφωνο του BBC και στο κανάλι Channel 4 και ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ.

Ο 48χρονος, που σήμερα δραστηριοποιείται κυρίως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, αρνήθηκε τις κατηγορίες διαβεβαιώνοντας ότι όλες οι σχέσεις του ήταν «συναινετικές» και κατήγγειλε μια «συντονισμένη επίθεση» σε βάρος του.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT