Νέες ουκρανικές επιθέσεις με στόχους την Κριμαία και το Κρασνοντάρ

Νέες ουκρανικές επιθέσεις με στόχους την Κριμαία και το Κρασνοντάρ

Καθημερινό φαινόμενο πλέον η προσπάθεια να πληγούν οι Ρώσοι από αέρος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία ανέφερε την κατάρριψη ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που προσπαθούσαν να επιτεθούν στην Κριμαία και στην περιοχή του Κρασνοντάρ τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Σχετική ανακοίνωση έκανε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Telegram.

«Μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας UAV τύπου αεροσκάφους εναντίον αντικειμένων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακόπηκε τη νύχτα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, προστίθεται ότι οι δυνάμεις αεράμυνας φέρεται να κατέστρεψαν δύο «ουκρανικά drones» πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη νοτιοανατολική ακτή της Κριμαίας και στην περιοχή Τουάπσε της ρωσικής περιφέρειας του Κρασνοντάρ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και οι ναυτικές δυνάμεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση με πυρά στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο «Σάκι» στην κατεχόμενη Κριμαία.

Τραυματίες από ρωσική επίθεση

Την ίδια ώρα, 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα σε πόλη της περιφέρειας Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Ενας εξ αυτών ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια κτιρίου, σημείωσε.

Ο Ρομάν Παντούν, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στο Κουράκοβο, είπε στην ουκρανική τηλεόραση ότι η πόλη δέχθηκε δύο ρωσικά πλήγματα, έπειτα από τα οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλεγόμενα κτίρια. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές για την επίθεση.

Το Κουράκοβο βρίσκεται κοντά στη Μαριίννκα, πόλη που παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων αλλά σφυροκοπείται επί μήνες από τους Ρώσους εισβολείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinform, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT