Ιταλία: Συλλήψεις πάνω από 50 μαφιόζων της Ντραγκέτα

Ιταλία: Συλλήψεις πάνω από 50 μαφιόζων της Ντραγκέτα

Η αστυνομική επιχείρηση στα νότια της χώρας έφερε το ελληνικό όνομα Κάρπανθος

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 50 άτομα συνελήφθησαν σε μια νέα αστυνομική έφοδο κατά της μαφίας «Ndrangheta» στην Ιταλία, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία την Παρασκευή.

Αναπτύσσοντας περισσότερα από 400 άτομα προσωπικό, η επιχείρηση, με την ονομασία «Κάρπανθος» και πυρήνα την αστυνομική δύναμη του Καταντζάρο στη νότια Ιταλία, διευθύνεται από τον εισαγγελέα Νίκολα Γκρατέρι, έναν από τους πιο γνωστούς ερευνητές κατά της μαφίας της Ιταλίας.

Η αστυνομία είπε ότι 38 άνθρωποι φυλακίστηκαν, έξι τέθηκαν σε κατ′ οίκον περιορισμό και οκτώ έλαβαν εντολή να μην εγκαταλείψουν τις πόλεις τους.

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες που συνδέονται με την Ντραγκέτα, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών μεγάλης κλίμακας, του ξεπλύματος χρήματος και του εκβιασμού.

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Η ιταλική «Ντραγκέτα» έχει αντικαταστήσει την Κόζα Νόστρα της Σικελίας ως την πιο ισχυρή οργάνωση μαφίας της χώρας και έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: Carabinieri.it, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT