Αποσύρεται ο Μάικλ Κέιν από την υποκριτική;

Αποσύρεται ο Μάικλ Κέιν από την υποκριτική;

«Είμαι 90 χρόνων, δεν μπορώ να περπατήσω κανονικά. Αυτή τη στιγμή είναι σαν να έχω βγει... στη σύνταξη»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2021, ο σερ Μάικλ Κέιν προκάλεσε σάλο όταν δήλωσε ότι ο ρόλος του στην κωμωδία της Λίνα Ρόσλερ «Best Sellers» ίσως να ήταν και ο τελευταίος της καριέρας του.  

Ωστόσο, άνθρωποι από τον στενό του κύκλο είπαν ότι η δήλωση αυτή ήταν βιαστική και ότι εκείνη την εποχή ο Βρετανός ηθοποιός ήδη ετοίμαζε τα επόμενά του πρότζεκτ. Αλλά τώρα, όπως φαίνεται, ο Κέιν έχει απομακρυνθεί από τον κινηματογράφο.

Ο –δύο φορές βραβευμένος με Οσκαρ– ηθοποιός είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph: «Είμαι 90 χρόνων, δεν μπορώ να περπατήσω κανονικά. Αυτή τη στιγμή είναι σαν να έχω βγει… στη σύνταξη». 

Σε περίπτωση που ο Κέιν έχει πράγματι αποσυρθεί, τότε η τελευταία του ταινία θα είναι η επερχόμενη «The Great Escaper». Το φιλμ, στο οποίο συμπρωταγωνιστεί η Γκλέντα Τζάκσον, είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Μπερνάρντ «Μπέρνι» Τζόρνταν, ενός βετεράνου του Βασιλικού Ναυτικού που «εξαφανίστηκε» από το παλιό του σπίτι σε ηλικία 89 ετών για να ταξιδέψει στη Γαλλία προκειμένου να παραβρεθεί στην 70ή επέτειο της Ημέρας Απόβασης στη Νορμανδία.

«Ημουν ευτυχισμένος που συμμετείχα. Αγάπησα τον χαρακτήρα του Μπέρνι. Ηταν απίθανος και πολύ καλογραμμένος. Με τον κορωνοϊό και τον εγκλεισμό που έφερε, δεν είχα εμφανιστεί σε καμία κινηματογραφική παραγωγή εδώ και τρία χρόνια, νόμιζα ότι είχε ολοκληρωθεί η καριέρα μου. Τότε γύρισα αυτή την ταινία και πέρασα τόσο ωραία».

Η ανάθεση ενός ρόλου σε αυτή την ηλικία αποδείχθηκε επίπονη για τον Κέιν, ο οποίος εξήγησε: «Μου έδωσαν ένα πολύ καλό μπαστούνι και έτσι μπόρεσα να γυρίσω σκηνές που το χρειάζονταν. Κάναμε μία λήψη και μετά σκόνταφτα, δεν είχε δεύτερη φορά».

Σε ερώτηση για το πώς νιώθει που είναι 90 χρόνων, ο Κέιν είπε: «Το χειρότερο είναι ότι εξαφανίζονται πολλά από τη ζωή σου. Δεν μπορείς να τρέξεις, να παίξεις ποδόσφαιρο και συνειδητοποιείς ότι πλησιάζεις τον θάνατο». Και συμπλήρωσε: «Ο θάνατος ίσως να βρίσκεται πολύ κοντά όταν είσαι 90. Αλλά είμαι ευτυχισμένος. Κάθομαι και γράφω, έχω δύο παιδιά και τρία εγγόνια, μια σύζυγο (…), είχα την καλύτερη ζωή που θα μπορούσα να έχω».

Με πληροφορίες από την Telegraph, το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT