Oυκρανικό χτύπημα στο ρωσικό αρχηγείο της Μαύρης Θάλασσας

Oυκρανικό χτύπημα στο ρωσικό αρχηγείο της Μαύρης Θάλασσας

Από το χτύπημα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μόσχας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον ένας ουκρανικός πύραυλος έπληξε σήμερα Παρασκευή το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι ένα άτομο, μέλος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, έχασε τη ζωή του από το χτύπημα.

Νωρίτερα, ο τοπικός κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ είχε δηλώσει ότι αν και δεν αναμένονται περαιτέρω χτυπήματα, οι ντόπιοι καλούνται να αποφύγουν το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται το κτίριο του ναυτικού. Πυροσβέστες βρίσκονταν στο σημείο, πρόσθεσε, και ορισμένοι δρόμοι ήταν κλειστοί.

Η Κριμαία, την οποία η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, έχει αποτελέσει στόχο συχνών ουκρανικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του 19μηνου πολέμου.

Κατάρριψη πυραύλων κρουζ

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η αεράμυνα κατέρριψε έναν ακόμη πύραυλο την Παρασκευή κοντά στην πόλη Μπαχτσισαράι.

Ο επικεφαλής της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε ότι «πύραυλοι κρουζ» καταρρίφθηκαν πάνω από τη χερσόνησο.

Επιθέσεις με drones

Η Ρωσία είχε αναφέρει την κατάρριψη ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που προσπαθούσαν να επιτεθούν στην Κριμαία και στην περιοχή του Κρασνοντάρ τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Telegram.

«Προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας UAV εναντίον αντικειμένων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακόπηκε τη νύχτα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, δυνάμεις αεράμυνας φέρονται να κατέστρεψαν δύο «ουκρανικά drones» πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη νοτιοανατολική ακτή της Κριμαίας και στην περιοχή Τουάπσε της ρωσικής περιφέρειας του Κρασνοντάρ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT