Μεξικό: Κατέσχεσαν δεκάδες τόνους ναρκωτικών μέσα σε λίγα 24ωρα

Μεξικό: Κατέσχεσαν δεκάδες τόνους ναρκωτικών μέσα σε λίγα 24ωρα

Πάνω από 45 τόνους κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης έχουν κατασχέσει οι Αρχές στο Μεξικό μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά πάνω από 45 τόνους κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης έχουν κατασχέσει οι Αρχές στο Μεξικό μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του το δίκτυο ερευνητών δημοσιογράφων OCCRP, οι ναυτικές δυνάμεις του Μεξικού ανακοίνωσαν ότι έχουν κατασχέσει περισσότερους από 45 τόνους κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης μέσα σε ένα διάστημα περίπου δύο εβδομάδων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Ποσότητες ναρκωτικών εντοπίστηκαν, συγκεκριμένα, μέσα σε βαλίτσες, φιάλες, αποθηκευτικούς χώρους, τσουβάλια με ζωοτροφές και αλλού όπως σε σκάφη, λιμάνια, αεροδρόμια, παράνομα εργαστήρια κ.λπ.

Τον Αύγουστο, οι Αρχές κατέσχεσαν σε λιμάνι στο Μιτσοακάν 500 σάκους προερχόμενους από την Κολομβία, που είχε δηλωθεί ότι περιείχαν ζωοτροφές αλλά, όπως τελικώς αποκαλύφθηκε, περιείχαν κοκαΐνη. Προτού φύγει ο Αύγουστος, άλλα περίπου 800 κιλά μεθαμφεταμίνης, που είχαν προορισμό το Χονγκ Κονγκ, εντοπίστηκαν στην Κολίμα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου περίπου 20.000 κιλά μεθαμφεταμίνης κατασχέθηκαν σε λιμάνι της Βερακρούζ, σε κοντέινερ με ζωοτροφές που είχε ως τελικό προορισμό το Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Εν συνεχεία, ποσότητες ναρκωτικών που είχαν ως προορισμό την Ισπανία κατασχέθηκαν σε βαλίτσες στο διεθνές αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού, αλλά και στα ανοιχτά λιμένα στο Μιτσοακάν.

Με πληροφορίες από OCCRP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT