Μεσανατολικό: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιδρομή των Ισραηλινών στη Δυτική Οχθη

Μεσανατολικό: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιδρομή των Ισραηλινών στη Δυτική Οχθη

Οι συγκρούσεις στην περιοχή έχουν πολλαπλασιαστεί από τις αρχές του έτους

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στην Τουλκάρεμ, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι συγκρούσεις στην περιοχή αυτή έχουν πολλαπλασιαστεί από τις αρχές του έτους, όπου Παλαιστίνιοι επιτίθενται συχνά σε Ισραηλινούς και Εβραίοι έποικοι σε Παλαιστινίους.

Οι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν πυροβολήθηκαν με αληθινές σφαίρες. Πρόκειται για τους Οσάιντ Αμπου Αλι, 22 ετών και Αμπντελ Ραχμάν Αμπου Νταγάς, 32 ετών, σύμφωνα με το υπουργείο. Σε ανακοίνωσή της, η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς αναφέρει ότι ο «μάρτυρας Οσάιντ Αμπου Αλι» ήταν μαχητής της.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις στα κατεχόμενα εδάφη. Ενας στρατιώτης «τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα σφαίρας» κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς, κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ.

Ο Ιμπραχίμ αλ Νίμερ, κάτοικος του καταυλισμού και τοπικός εκπρόσωπος της Λέσχης Παλαιστίνιων Κρατουμένων, μιας ένωσης που προασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, είπε ότι τα δύο θύματα ήταν άμαχοι. «Ο στρατός μπήκε στον καταυλισμό μετά τις 2 το πρωί (…) κατέστρεψε δρόμους και κατεδάφισε κάποια σπίτια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι εξάρθρωσαν ένα «κέντρο διοίκησης» και ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό εκρηκτικών μηχανισμών στον καταυλισμό. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ύποπτοι άνοιξαν πυρ και εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των δυνάμεων, που απάντησαν με αληθινές σφαίρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενας δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου που πήγε στο Νουρ Σαμς λίγες ώρες μετά την επιδρομή είδε ένα κτίριο του οποίου η στέγη και οι τοίχοι είχαν γκρεμιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT