Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Χιλιάδες Αρμένιοι εγκαταλείπουν τον θύλακο μετά την επικράτηση των Αζέρων

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Χιλιάδες Αρμένιοι εγκαταλείπουν τον θύλακο μετά την επικράτηση των Αζέρων

Συνάντηση Ερντογάν - Αλίεφ, καθώς Αρμένιοι σπεύδουν να φύγουν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα, με τον σύμμαχό του, πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, καθώς χιλιάδες Αρμένιοι εγκαταλείπουν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετά τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν κατά των μαχητών της περιοχής την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Ερντογάν θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στον θύλακο του Ναχιστσεβάν, που πρόκειται για μία λωρίδα αζέρικης περιοχής που βρίσκεται μεταξύ της Αρμενίας, του Ιράν και της Τουρκίας, ενώ θα συζητήσει με τον κ. Αλίεφ την κατάσταση στην περιοχή του Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Ο κ. Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε τους Αζέρους με όπλα στη σύγκρουση του 2020, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υποστήριξε τους στόχους της τελευταίας στρατιωτικής επιχείρησης του Αζερμπαϊτζάν, αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο σε αυτήν.

Ροή προσφύγων

Περισσότεροι από 2.900 πρόσφυγες είχαν περάσει στην Αρμενία από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ μέχρι τις 5 το πρωί σήμερα (τοπική ώρα), όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο ανακοίνωση της αρμενικής κυβέρνησης.

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Χιλιάδες Αρμένιοι εγκαταλείπουν τον θύλακο μετά την επικράτηση των Αζέρων-1

Την Κυριακή, η ηγεσία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είπε στο Reuters ότι οι 120.000 Αρμένιοι της περιοχής δεν ήθελαν να ζήσουν ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν από τον φόβο διώξεων και εθνοκάθαρσης και άρχισαν να φεύγουν από την περιοχή.

Oσοι είχαν καύσιμα είχαν αρχίσει να οδηγούν στον διάδρομο του Λατσίν προς τα σύνορα με την Αρμενία, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Reuters στην πρωτεύουσα του Καραμπάχ, Στεπανακέρτ.

Οι φωτογραφίες του Reuters έδειχναν δεκάδες αυτοκίνητα να βγαίνουν από την πρωτεύουσα προς τις ορεινές στροφές του διαδρόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT