Μακρόν: Ανακοίνωσε το σχέδιο «Οικολογία αλά γαλλικά»

Μακρόν: Ανακοίνωσε το σχέδιο «Οικολογία αλά γαλλικά»

Στόχος είναι να μειωθεί η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα στο 40% έως το 2030

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμμανουέλ Μακρόν παρουσίασε ένα εθνικό σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη Γαλλία κατά 55% και τη σταδιακή μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων έως το 2030.

Μιλώντας μετά από ένα ειδικό υπουργικό συμβούλιο στα Ηλύσια, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι επιπλέον 10 δισ. ευρώ θα διατεθούν για το πρόγραμμα 50 σημείων, το οποίο χαρακτήρισε «οικολογία αλά γαλλικά».

Το σχέδιο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η Γαλλία θα παραμείνει ανταγωνιστική στη γεωργία και τη βιομηχανία, τόνισε ο Μακρόν.

Ηταν απαραίτητο, είπε, «η Γαλλία να μειώσει την εξάρτησή από τα λεγόμενα ορυκτά καύσιμα, τον άνθρακα, τη βενζίνη και το φυσικό αέριο, τα οποία δεν παράγουμε πλέον αλλά από τα οποία εξαρτώμαστε». Στόχος, πρόσθεσε, είναι να μειωθεί αυτή η εξάρτηση από το 60% στο 40% έως το 2030.

Aλλα μέτρα στο σχέδιο περιλαμβάνουν την επιτάχυνση της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σταδιακό φρένο στους λέβητες φυσικού αερίου. Περιλαμβάνει επίσης υπεράκτια αιολικά πάρκα, εργοστάσια ηλεκτρικών μπαταριών στη βόρεια Γαλλία και κρατικές επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ στο περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Eπιπρόσθετα, οι 50 από τις πιο ρυπογόνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Γαλλία θα υπογράψουν συμφωνία για τη μείωση της ρύπανσης κατά 45% πριν από το 2030.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT