Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Ρωσία έδειξε ότι «δεν είναι αξιόπιστος εταίρος» της Αρμενίας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Ρωσία έδειξε ότι «δεν είναι αξιόπιστος εταίρος» της Αρμενίας

Εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» των ΗΠΑ για την τύχη των Αρμένιων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τονίζοντας ότι προσυπογράφει τις εκκλήσεις για την ανάπτυξη διεθνούς αποστολής στην περιοχή.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ρωσία έδειξε ότι δεν είναι αξιόπιστη σύμμαχος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, όταν ρωτήθηκε για όσα συνέβησαν τις περασμένες ημέρες στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Νωρίτερα, την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, είχε κατηγορήσει τη Μόσχα ότι επί της ουσίας δεν προστάτευσε τους Αρμένιους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τις επιθέσεις των Αζέρων.

«Τα συστήματα εξωτερικής ασφαλείας στα οποία μετέχει η Αρμενία αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά», δήλωσε ο Πασινιάν, με το βλέμμα στραμμένο στον υπό ρωσική ηγεσία Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας στον οποίο συμμετέχει η χώρα του.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά ανησυχία» των ΗΠΑ για την τύχη των Αρμένιων κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τονίζοντας ότι «προσυπογράφει» τις εκκλήσεις για την ανάπτυξη μιας διεθνούς αποστολής στην περιοχή ώστε να υπάρξει διαφάνεια και να καθησυχαστούν οι άμαχοι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη «συζητήσεις» για το θέμα αυτό, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Μάθιου Μίλερ ζήτησε, κατά τα λοιπά, να συνεχίσει να τηρείται η κατάπαυση του πυρός, να καλυφθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.

Σημειώνεται ότι την Αρμενία ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθούν αυτές τις ημέρες υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι: εν προκειμένω η επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) Σαμάνθα Πάουερ και ο ασκών χρέη υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για την Ευρώπη και τις Ευρασιατικές Υποθέσεις Γιούρι Κιμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT