Ο Ζελένσκι προαναγγέλλει νέα χτυπήματα κατά του ρωσικού «τρομοκρατικού κράτους»

Ο Ζελένσκι προαναγγέλλει νέα χτυπήματα κατά του ρωσικού «τρομοκρατικού κράτους»

«Οι κυρώσεις δεν είναι αρκετές» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν είναι αρκετές και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει νέα δράση κατά του «τρομοκρατικού κράτους».

«Βλέπουμε ξεκάθαρα ποιες κατευθύνσεις πίεσης στη Ρωσία πρέπει να ενισχυθούν για να αποτρέψουμε τις τρομοκρατικές (της) δυνατότητες», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Οι κυρώσεις δεν είναι αρκετές. Θα υπάρξουν επίσης περισσότερες δικές μας ουκρανικές ενέργειες κατά του τρομοκρατικού κράτους. Oσο συνεχίζεται η ρωσική επιθετικότητα, η Ρωσία πρέπει να αισθάνεται τις απώλειές της», τόνισε.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εξαπέλυσε νέα πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη στην Κριμαία το Σάββατο, μια ημέρα μετά την επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Επιπρόσθετα, χθες οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον κορυφαίο ναύαρχο της Μόσχας στην Κριμαία, μαζί με άλλους 33 αξιωματικούς, σε πυραυλική επίθεση την περασμένη εβδομάδα στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Ωστόσο, σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, ο Σοκόλοφ φαίνεται να συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και άλλους κορυφαίους ναυάρχους και αρχηγούς του στρατού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT