Τουρκία: Τα νέα drones θα ενισχύσουν τη θέση της χώρας στην Αν. Μεσόγειο, λέει ο κατασκευαστής τους

Τουρκία: Τα νέα drones θα ενισχύσουν τη θέση της χώρας στην Αν. Μεσόγειο, λέει ο κατασκευαστής τους

Τα καινούργια Μπαϊρακτάρ «θα επιτρέψουν στην Τουρκία να χτυπά σε διάφορες ηπείρους»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης

Η παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) των μοντέλων Bayraktar TB-3 και Kizilelma θα επιτρέψει στην Τουρκία να επεκτείνει σημαντικά τη στρατιωτική της επιρροή στη Μεσόγειο αυξάνοντας την εμβέλειά τους, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Baykar, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Baykar θα ξεκινήσει σύντομα τη μαζική παραγωγή UAV τουλάχιστον ενός από τα δύο αναφερόμενα μοντέλα.

Οπως σημείωσε ο κ. Μπαϊρακτάρ, η εταιρεία «στοχεύει να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της από την Αφρική στην Ευρώπη και την Ασία» με τηn γκάμα των μαχητικών drones της.

Σύμφωνα με τον Τούρκο κατασκευαστή, νέα μοντέλα drones «θα φέρουν επανάσταση στη στρατιωτική επιρροή της Τουρκίας από τη Μαύρη Θάλασσα και τον Καύκασο μέχρι την ανατολική Μεσόγειο και τις ακτές της Βόρειας Αφρικής». Πιστεύει ότι, μόλις τεθούν σε λειτουργία, αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «θα επιτρέψουν στην Αγκυρα να διεξάγει επιτήρηση και να χτυπάει σε [διάφορες] ηπείρους αυξάνοντας τον χρόνο πτήσης και το βεληνεκές τους».

Το επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar Kizilelma και το νέο UAV που βασίζεται στο Bayraktar TB-3 παρουσιάστηκαν δημόσια από την εταιρεία το 2022 και το 2023, αντίστοιχα.

Τα UAV αυτού του τύπου θα αναπτυχθούν στο πλοίο TCG Anadolu, το οποίο πρόσφατα εντάχθηκε στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Πηγή: Bloomberg, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT