Τραγωδία στο Ιράκ: Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στη δεξίωση γάμου

Τραγωδία στο Ιράκ: Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στη δεξίωση γάμου

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν - Τι ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν σε δεξίωση γάμου στη Νινευή του Ιράκ, με τις Αρχές να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια του κτιρίου, που κάηκε ολοσχερώς, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Νινευής, Χασάν αλ-Αλάκ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 113 ανθρώπων, ενώ τα κρατικά Μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και 150 τραυματίες.

Τραγωδία στο Ιράκ: Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στη δεξίωση γάμου-1

Η φωτιά ξέσπασε σε μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων μετά το άναμμα φωτοβολίδων κατά τη διάρκεια του γαμήλιου εορτασμού, οι οποίες προκάλεσαν φωτιά στην οροφή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Στο παρακάτω βίντεο, φαίνεται η στιγμή που ξεσπάει η φονική φωτιά προκαλώντας την ανείπωτη τραγωδία:

Τι αναφέρουν μάρτυρες

«Είδαμε τη φωτιά να κινείται, να βγαίνει από την αίθουσα. Οσοι πρόλαβαν βγήκαν έξω, και εκείνοι που δεν τα κατάφεραν, εγκλωβίστηκαν», είπε ο 34χρονος Ιμάντ Γιοχάνα, ο οποίος επέζησε από την πύρινη κόλαση.

Το βίντεο από έναν ανταποκριτή του Reuters στο σημείο δείχνει πυροσβέστες να σκαρφαλώνουν πάνω στα καμένα συντρίμμια του κτιρίου και να ρίχνουν φως με φακούς.

Τραγωδία στο Ιράκ: Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στη δεξίωση γάμου-2
REUTERS/Khalid Al-Mousily

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως το εν λόγω κτίριο ήταν κατασκευασμένο από ιδιαίτερα εύφλεκτα οικοδομικά υλικά, γεγονός που συνέβαλε στην ταχεία κατάρρευσή του, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο είπαν πως το κτίριο έπιασε φωτιά γύρω στις 22.45 το βράδυ και ότι εκατοντάδες άνθρωποι ήταν παρόντες τη στιγμή του συμβάντος.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT