Η Βόρεια Κορέα θα απελάσει τον Αμερικανό στρατιώτη Τράβις Κινγκ

Η Βόρεια Κορέα θα απελάσει τον Αμερικανό στρατιώτη Τράβις Κινγκ

Ο Τράβις Κινγκ φέρεται να ομολόγησε ότι εισήλθε παράνομα στη χώρα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή της να απελάσει τον 23χρονο Αμερικανό στρατιώτη Τράβις Κινγκ, ο οποίος, όπως είπε, ομολόγησε ότι εισήλθε παράνομα στη χώρα από τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα.

Στο πόρισμα της έρευνας σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν τον Τράβις στη διέλευση των συνόρων τον Ιούλιο αναφέρεται πως ο Αμερικανός στρατιώτης «έτρεφε άσχημα συναισθήματα για την απάνθρωπη μεταχείριση και τις φυλετικές διακρίσεις εντός του αμερικανικού στρατού».

Το κρατικό Μέσο Ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας KCNA που έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα δεν διευκρινίζει πώς, πότε ούτε πού θα απελαθεί ο Κινγκ.

Η Βόρεια Κορέα τόνιζε και σε προηγούμενες, προσωρινές αναφορές σχετικά με τον Κινγκ ότι ο Αμερικανός στρατιώτης ήθελε να διαφύγει στη Βόρεια Κορέα ή αλλού για τον ίδιο λόγο που επικαλείται και στο τελικό πόρισμα.

Στον αμερικανικό στρατό από 2021

Ο νεαρός στρατιώτης, ο οποίος υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό από τον Ιανουάριο του 2021, πέρασε τα σύνορα στις 18 Ιουλίου, ενώ βρισκόταν στη Νότια Κορέα και συμμετείχε σε ξενάγηση στην αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Πριν περάσει τα σύνορα, είχε παραμείνει σε φυλακή της Νότιας Κορέας για δύο μήνες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για επίθεση, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος στις 10 Ιουλίου.

Υποτίθεται ότι θα επέστρεφε αεροπορικώς στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει την πειθαρχική διαδικασία, αλλά κατάφερε να διαφύγει από το αεροδρόμιο και να πάρει μέρος σε περιήγηση στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, η οποία χωρίζει τη Βόρεια Κορέα από τη Νότια.

Η εν λόγω ζώνη, από τις πιο βαριά οχυρωμένες περιοχές στον κόσμο, είναι γεμάτη νάρκες, περιβάλλεται από ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και παρακολουθείται με κάμερες.

Μέλη της οικογένειάς του είχαν δηλώσει ότι η ψυχική του υγεία είχε επιδεινωθεί μετά την κράτησή του στη νοτιοκορεατική φυλακή.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT