Στο Κίεβο ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας – Τι συζήτησε με τον Ζελένσκι

Στο Κίεβο ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας – Τι συζήτησε με τον Ζελένσκι

Η επίσκεψη στο εμπόλεμο Κίεβο είναι η πρώτη του Σαπς, αφότου ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Αμυνας, πριν από ένα μήνα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Γκραντ Σαπς συζήτησε τον τρόπο ενίσχυσης της αεράμυνας της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο Κίεβο με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου σήμερα Πέμπτη.

Η επίσκεψη είναι η πρώτη του Σαπς στο εμπόλεμο Κίεβο, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Αμυνας πριν από περίπου ένα μήνα.

Η Βρετανία αποτελεί σταθερό σύμμαχο της Ουκρανίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εισβολής που εξαπέλυσε η Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Εκ μέρους ολόκληρης της χώρας, σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε για εμάς. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας – στρατιωτική, οικονομική, ανθρωπιστική. Εκτιμούμε πολύ το γεγονός ότι μπορούμε να βασιστούμε σε εσάς», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ζελένσκι.

Ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα μεταξύ Κιέβου και Λονδίνου, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε στην Ουκρανία να επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητές της στο πεδίο της μάχης με όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η Βρετανία την προμήθευσε φέτος με πυραύλους κρουζ Storm Shadow, που επέτρεψαν στην Ουκρανία να διεξαγάγει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους στο κατεχόμενο από τη Ρωσία έδαφος.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Σαπς και ο Ζελένσκι συζήτησαν την ενίσχυση της αεράμυνας στην Ουκρανία εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να στοχεύσει κρίσιμες ενεργειακές υποδομές στη διάρκεια του χειμώνα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT