Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον που υποδυόταν τον Ντάμπλντορ στις ταινίες του Χάρι Πότερ

Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον που υποδυόταν τον Ντάμπλντορ στις ταινίες του Χάρι Πότερ

Ο ρόλος του γκάνγκστερ Εντι Τεμπλ στο βρετανικό αστυνομικό θρίλερ «Layer Cake» είχε λάβει επαίνους από τους κριτικούς και ιδιαίτερα από τους New York Times

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Βρετανο-ιρλανδός ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον, γνωστός κυρίως για τον ρόλο του καθηγητή Αλμπους Ντάμπλντορ σε έξι από τις οκτώ ταινίες του Χάρι Πότερ. 

Η γυναίκα και ο γιος του ανέφεραν ότι ο «αγαπημένος τους σύζυγος και πατέρας» έφυγε σήμερα, αφότου έπαθε πνευμονία.

O άλλοτε παρουσιαστής της εκπομπής «Top Gear» Tζέρεμι Κλάρκσον αποχαιρέτησε τον ηθοποιό λέγοντας ότι «ήταν διασκεδαστικός και τρομερός καλεσμένος. Είχαμε ονομάσει στροφή της πίστας δοκιμών προς τιμήν του». 

Oποιον ρόλο κι αν έπαιξε σε μια καριέρα που διήρκεσε πάνω από εξήντα χρόνια, ο Γκάμπον ήταν πάντα άμεσα αναγνωρίσιμος από την χροιά της φωνής του. 

Πολυτάλαντος με παρουσία στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ο Γκάμπον κέρδισε τέσσερα βραβεία ΒAFTA. Εγινε τηλεοπτικά γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά του BBC «The Singing Detective» του 1986. Απέσπασε κριτική αναγνώριση για την θεατρική πρωταγωνιστική του ερμηνεία στη «Ζωή του Γαλιλαίου» σε σκηνοθεσία του Τζον Ντέξτερ. Κέρδισε 3 φορές το βραβείο Laurence Olivier και δύο φορές τα Critics’ Circle Theatre Awards.

Ο Γκάμπον ο οποίος είχε μεγάλo ρεπερτόριο, είχε δηλώσει στο BBC ότι προτιμούσε να παίζει «κακούς». Για τον ρόλο του γκάνγκστερ Εντι Τεμπλ στο βρετανικό αστυνομικό θρίλερ «Layer Cake» είχε λάβει επαίνους τόσο από τον βρετανικό όσο και από τον αμερικανικό τύπο.  

Για την ερμηνεία του ως Ντάμπλντορ, ο Γκάμπον είχε αρνηθεί τους επαίνους, λέγοντας ότι απλώς υποδύθηκε τον εαυτό του «με ψεύτικο μούσι και μακριά ρόμπα». Ο ρόλος του αγαπημένου Ντάμπλντορ του δόθηκε μετά το θάνατο του προκατόχου του, Ρίτσαρντ Χάρις, το 2002.

Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον που υποδυόταν τον Ντάμπλντορ στις ταινίες του Χάρι Πότερ-1
screenshot

Πηγή: BBC, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT