Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία συμμετέχουν σε συνάντηση χωρών της ΚΑΚ στη Ρωσία

Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία συμμετέχουν σε συνάντηση χωρών της ΚΑΚ στη Ρωσία

Αντιπροσωπείες των υπουργείων Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας έφτασαν στη ρωσική πόλη Τούλα για συνάντηση του συμβουλίου των υπουργών Αμυνας των κρατών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπροσωπείες των υπουργείων Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας έφτασαν στη ρωσική πόλη Τούλα για συνάντηση του συμβουλίου των υπουργών Αμυνας των κρατών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), μετέδωσαν την Παρασκευή ρωσικά κρατικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, στη συνάντηση θα λάβουν μέρος οι αντιπροσωπείες των υπουργείων Αμυνας της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητήσουν σειρά θεμάτων στρατιωτικής και στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Θα υπάρξει επίσης ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την τρέχουσα στρατιωτικοπολιτική κατάσταση στον κόσμο», ανέφερε το TASS.

Η πτώση της αποσχιστικής κυβέρνησης

Η συνάντηση πραγματοποιείται τη στιγμή που συνεχίζεται η μαζική έξοδος Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι οποίοι εγκαταλείπουν τον θύλακο.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο την αρμενική κυβέρνηση, έχουν περάσει στην Αρμενία περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες.

Στην περιοχή ζούσαν συνολικά 120.000 Αρμένιοι, πράγμα που σημαίνει ότι έχει αποχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος τους.

Η έξοδος των Αρμενίων από το Καραμπάχ άρχισε μετά την πτώση της αποσχιστικής κυβέρνησης της περιοχής, την προηγούμενη εβδομάδα και την κατάκτησή της από τις αζερικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η περιοχή, η οποία ελεγχόταν από τους Αρμένιους για τρεις δεκαετίες, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας από τις πιο μακροχρόνιες συγκρούσεις στον κόσμο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT