Αζερμπαϊτζάν: Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ θα επισκεφθούν το Καραμπάχ «εντός ημερών»

Αζερμπαϊτζάν: Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ θα επισκεφθούν το Καραμπάχ «εντός ημερών»

Εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν το Καραμπάχ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αζερμπαϊτζάν σκοπεύει να επιτρέψει σε ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών να επισκεφθεί την περιοχή του Καραμπάχ «εντός ολίγων ημερών», ανακοίνωσε την Παρασκευή το γραφείο συμβούλου του προέδρου της χώρας.

Εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν το Καραμπάχ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς ο αριθμός των Αρμενίων που εγκαταλείπουν την περιοχή μετά τη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εκεί έφτασε σχεδόν τις 90.000, σε σύνολο εκτιμώμενου πληθυσμού 120.000.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καλέσει το Μπακού να επιτρέψει την είσοδο διεθνών παρατηρητών στο Καραμπάχ, εν μέσω ανησυχιών για πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Αρμενία έχει κατηγορήσει το Αζερμπαϊτζάν για εθνοκάθαρση στο Καραμπάχ, κάτι που το Μπακού αρνείται σθεναρά.

Αλίεφ: Σεβαστά τα δικαιώματα των Αρμενίων

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε ότι τα δικαιώματα των Αρμενίων του Καραμπάχ θα γίνουν πλήρως σεβαστά, αλλά η «σιδηρά γροθιά» του έχει στείλει την ιδέα ενός ανεξάρτητου εθνικά αρμενικού Καραμπάχ στην ιστορία.

Ο Αλίεφ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Aντονι Μπλίνκεν την Τρίτη, ανέφερε ότι οι δυνάμεις του είχαν στοχεύσει μόνο «στρατιωτικές εγκαταστάσεις (…) κατά τη διάρκεια των αντιτρομοκρατικών μέτρων, τα οποία διήρκεσαν λιγότερο από 24 ώρες, και οι άμαχοι δεν έπαθαν τίποτα».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT